6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

11.02.2020 / 20:08 Kultura - "Ima jedan svijet"

Izložba slika Azre Hamzić otvorena u Mostaru

Izložba slika Azre Hamzić otvorena u Mostaru
Foto: FENA - Vijesti.ba

"Ima jedan svijet" naziv je prve samostalne izložbe slika mlade Bugojanke, umjetnice Azre Hamzić koja je otvorena u utorak navečer u Centru za kulturu Mostar.

Izložba je dio nedavno započetog ciklusa "Trebao mi je neki novi početak", kojeg mostarski Centar za kulturu organizira u veljači i ožujku, a tijekom kojeg će se predstaviti slikari amateri, osobe koje se slikarstvom bave iz ljubavi, ali samo kao hobijem.

Na izložbi je predstavljeno 21 djelo rađeno u tehnici akril na platnu na kojima su prikazani različiti motivi.

-Cijelu kolekciju izloženih fotografija veže plava i zlatna boja, a motivi i tehnike su različite. Prikazano je par geometrijskih i realističnih slika, a većina ostalih slika su apstrakcije. Apstrakcija nije samo prosuta boja, već svaki potez kistom i svaka boja tu je namjerno, i govori nešto - istaknula je autorica izložbe.

Dodala je kako je većina slika rađena tehnikom akril na platnu, a na jednoj slici je korišten papir i vodene boje.

Ljubav prema slikanju, kaže autorica, počela je prije tri godine, sasvim slučajno.

- Ljubav prema slikanju i umjesnosti uvijek je bila prisutna. Međutim, ono što je meni bilo teško je napraviti prvi korak, odvažiti se. Griješila sam puno, bilo je puno slika s kojima nisam bila zadovoljna, ali kroz rad i vježbu, sve se može. Poručila bi svima koji imaju želju za bilo kojim kreativnim radom, da se odvaže te da budu uporni i vježbaju – poručila Hamzić.

Azra Hamzić rođena je 1981. godine u Bugojnu. Po zanimanju je diplomirani pravnik. Također je i sudski tumač za njemački jezik. Slikanjem i kreativnim radom aktivno se bavi od 2016. godine. U svom radu se koristi akrilnim bojama kao i drugim materijalima, a umjetnički izraz pronalazi, najvećim dijelom, slikajući apstrakcije.

Ovo je Azrina prva samostalna izložba. Godine 2017. sudjelovala je na grupnoj izložbi održanoj u sklopu Mostarskog ljeta, što je bilo njezino prvo slikarsko javno predstavljanje uopće, priopćili su organizatori.

Večerašnja izložba druga je u okviru spomenutoga ciklusa, kojim će se mostarskoj likovnoj publici u naredna dva mjeseca po prvi put predstaviti osam zaljubljenika u slikarstvo.

Izložba će biti otvorena narednih sedam dana.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo