8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

28.01.2020 / 12:44 Tenis - U tri seta

Đoković savladao Raonića i zakazao duel s Federerom u polufinalu Australian Opena

Đoković savladao Raonića i zakazao duel s Federerom u polufinalu Australian Opena
Novak Đoković / Vijesti.ba
Za Miloša Raonića pobjeda protiv Novaka Đokovića i dalje ostaje san. Srbijanski teniser je pobijedio Kanađanina rezultatom 3:0 (6:4, 6:3, 7:6 (1)), te se plasirao u polufinale Australian Opena gdje će igrati protiv Rogera Federera.

Đoković je u prvom setu imao veliki broj brejk lopti, a u desetom gemu iskoristio je tek četvrtu i dobio je set sa 6:4. U drugom srbijanski teniser oduzeo je servis kanadskom teniseru porijeklom iz Crne Gore, a zatim je zadržao servis do kraja, te dobio i ovaj set rezultatom 6:3.

U drugom gemu trećeg seta Raonić je imao brejk loptu, ali nije to iskoristio. U 11. gemu Đoković je imao četiri prilike da oduzme servis Kanađaninu, koji je sjajno servirao i tri puta se spašavao asom. Zadržao je servis i Đoković u narednom gemu, te se otišlo u taj brejk u kojem drugi reket svijeta nije imao nikakvih problema i isti je dobio sa 7:1.

Ova dva tenisera odigrala su prije ovoga devet mečeva, a u svim je slavio Đoković. Raonić je u karijeru uspio samo dva seta osvojiti protiv srbijanskog tenisera.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo