9°C
Mostar 14°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 9°C
Bihać 3°C

26.01.2020 / 14:05 Tenis - Švicarac siguran

Federer u četvrtfinalu Australian Opena

Federer u četvrtfinalu Australian Opena
Foto: AFP - Vijesti.ba

Roger Federer, iako nije dobro otvorio meč, nije imao većih problema protiv mađarskog tenisera Martona Fucsovicsa, kojeg je savladao sa 3:1 (4:6, 6:1, 6:2, 6:2) u osmini finala Australian Opena.

Na početku meča oba tenisera držala su servis sve do sedmog gema, kada je Mađar došao do tri brejk lopte i posljednju je iskoristio. Fucsovics je do kraja seta držao sigurno svoj servis i tako bio bolji sa 6:4. Legendarni Švicarac je dva puta oduzeo servis Fucsovicsu u drugom setu, koji mu je pripao sa 6:1.

Federer je odlično odigrao i drugi set. Napravio je dva vezana brejka na početku i poveo sa 4:0. Nakon toga Mađar mu je uspio oduzeti jedan servis i tako vratiti nadu, koja nije dugo trajala, jer je Švicarac napravio treći brejk i dobio set sa 6:2, a time poveo sa 2:1.

Šesterostruki osvajač Australian Opena otvorio je četvrti set brejkom. Nije dozvoljavao mađarskom teniseru da mu zaprijeti ni u jednom trenutku na njegov servis. Federeru su se ukazale nove brejk lopte, a iskoristio je jednu u sedmom gemu, a nakon toga odservirao je sa 6:2, čime je dobio meč sa 3:1.

Federeru će na putu ka sedmoj tituli Australian Opena u četvrtini finala stajati Tennys Sandgren, koji je izbacio Italijana Fabija Fogninija.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo