-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

26.01.2020 / 11:43 BiH - Janko Kecman

U Banjoj Luci lani 24 klizišta, inspektori naredili sanaciju

U Banjoj Luci lani 24 klizišta, inspektori naredili sanaciju
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

Više od 847.000 KM uplaćeno je prošle godine u banjalučku gradsku kasu na osnovu rada inspektora. Najveći dio te sume ostvaren je na osnovu izdatih prekršajnih naloga i izdavanja različitih obrazaca.

Načelnik banjalučkog Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman naglašava da je u mnogim oblastima inspekcijskog nadzora postignut značajan napredak, te da je tokom prošle godine bilo više od 15.000 kontrola u raznim oblastima.

-U protekloj godini, inspektori su izdali 722 prekršajna naloga, a osim redovnih aktivnosti, urađeno je i mnogo drugih poslova kao što je, na primjer, rad na sanaciji klizišta koja su izazvana obilnim padavinama u maju prošle godine - rekao je Kecman.

Precizirao je da su, u protekloj godini, evidentirana 24 klizišta gdje su preduzimane hitne intervencije.

Govoreći o planovima za 2020. godinu, Kecman je najavio pojačane kontrole objekata u kojima se priprema hrana, pogotovo restorane brze hrane.

-Imali smo nekoliko slučajeva trovanja hranom i kontrole će biti pojačane i rigorozne. Posebno ćemo kontrolisati utrošak pojedinih namirnica u procesu proizvodnje i distribucije spremljenih jela. Dužnu pažnju i ove godine posvetićemo našim najmlađim sugrađanima, jer ćemo posebno kontrolisati nabavku hrane u vrtićima. Tu ne možemo dozvoliti greške i bilo kakvu improvizaciju jer je u pitanju zdravlje djece – naglasio je Kecman.

Dodaje da su značajni rezultati ostvareni i u oblasti izdavanja stanova, posebno kroz registraciju vlasnika, pošto je udvostručen broj registrovanih vlasnika koji izdaju "stan na dan“.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo