2°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

23.01.2020 / 11:26 Politika - Sarajevo

Sjednica Vlade FBiH počela razmatranjem Programa rada za 2020. godinu

Sjednica Vlade FBiH počela razmatranjem Programa rada za 2020. godinu
Foto: Vlada FBiH - Vijesti.ba

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati svoj Program rada za 2020. godinu, koji je rađen na osnovu usvojenih sektorskih strateških dokumenata, Programa ekonomskih reformi FBiH 2020. - 2022., Reformske agende...

 ...za period 2018. - 2022. i godišnjih planova rada federalnih ministarstava dostavljenih na obradu Federalnom zavodu za programiranje razvoja.

Pred članovima Vlade je i Nacrt zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku.

Bit će razmatran izvještaj o realizovanim aktivnostima Implementacione jedinice Projekta "Energetska efikasnost u Bosni i Hercegovini" za Federaciju BiH za treći kvartal 2019. godine. Riječ je o projektu utopljavanja i obnove javnih zgrada,  kroz koji je od 2016. do 2019. godine obuhvaćeno 48 objekata na području FBiH.

Na dnevnom redu je i izvještaj o radu i finansijsko-materijalnom poslovanju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom za period 1.7. do 31.12.2019. godine, u kojem je vrijednost imovine kojom je Agencija upravljala iznosio 14.352.913,58 konvertibilnih maraka.

Vlada će se izjasniti o Planu poslova premjera i uspostavljanja katastra nekretnina za 2020. godinu, kojim su predviđeni izrada topografske baze podataka i vizualizacija, nivelman visoke tačnosti, komasacija za dijelove općina, izrada baze podataka katastra nekretnina za dijelove općina, skeniranje i georeferenciranje katastarskih planova i prateće dokumentacije, uspostava katastra nekretnina, podrška uspostavi adresnog registra, infrastruktura prostornih podataka, izrada softverske aplikacije katastra komunalnih uređaja i testiranje parametara transformacije.

U dnevni red su uvršteni izvještaji o prošlogodišnjem radu više federalnih institucija. Među njima je i izvještaj Federalne uprave za inspekcijske poslove u kojem je navedeno da je ova uprava u 2019. godini realizirala 95 posto planiranih aktivnosti, a pogotovo inspekcijskih nadzora, kod kojih je ostvaren i prebačaj plana, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.




(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo