6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

22.01.2020 / 23:56 Fudbal - Kup kralja

Real Madrid i Valencia teže od očekivanog došli do pobjeda protiv trećeligaša

Real Madrid i Valencia teže od očekivanog došli do pobjeda protiv trećeligaša

Igrane su utakmice Kupa kralja, a baš kao i Barcelona, Real Madrid i Valencia su došli do pobjeda protiv trećeligaša teže od očekivanog, te su se plasirali u osminu finala. Kraljevski klub pobijedio je Unionistas de Salamancu (1:3), dok su Šišmiši došli do trijumfa protiv Logronesa (0:1).

Real Madrid je došao do prednosti golom Garetha Balea u 18. minuti, a samo dvije minute poslije Unionistas de Salamanca je zaprijetila preko Juana Gornore. U nastavku James Rodriguez je imao dvije šanse za Kraljevski klub, a u 57. minuti domaći su izjednačili pogotkom Alvara Romera Morilla.

Kraljevski klub uspio je doći u novo vodstvo autogolom Gangore u 62. minuti. Real je prijetio, ali i Unionistas de Salamanca je imala svoje šanse. Real Madrid je tek u drugoj minuti sudijske nadoknade uspio potvrditi pobjedu protiv trećeligaša pogotkom Brahima Diaza.

Valencia je minimalno savladala Longrones sa 0:1, a jedini pogodak na utakmici postigao je Maximiliano Gomez u 15. minuti. Šišmiši su imali više loptu u posjetu i više šansi, međutim i domaći su zaprijetili u nekoliko navrata, tako da je i Valencija teže od očekivanog došla do trijumfa.

Ranije je Barcelona pogotkom u petoj minuti nadoknade došla do pobjede protiv UD Ibize (1:2).

Rezultati:

Elche – Athletic Bilbao 1:1 (pen. 4:5)
UD Ibiza – Barcelona 1:2
Girona – Villarreal 0:3
Real Sociedad – Espanyol 2:0
Tenerife – Valladolid 2:1
Longrones – Valencia 0:1
Unionistas de Salamanca – Real Madrid 1:3



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo