15°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

22.01.2020 / 23:34 Fudbal - Premier liga

Leicester ubjedljiv porotiv West Hama, Tottenham slavio protiv Norwicha

Leicester ubjedljiv porotiv West Hama, Tottenham slavio protiv Norwicha

U 24. kolu engleske Premier lige Leicester je ostvario ubjedljivu pobjedu protiv West Hama (4:1), dok je na svom terenu Tottenham slavio protiv Nowicha (2:1).

Leicester je već u prvom poluvremenu došao do sigurnog vodstva protiv West Hama. Prvo je pogodio Harvey Barnes na asistenciju Ricarda Pereire u 24. minuti, a u petoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena ovi fudbaleri su samo obrnuli uloge i udvostručili prednost Lisica.

Dosuđen je penal za Čekićare koji je u 50. minuti sigurno izveo Mark Noble. Redala su se šanse, a onda je Leicester u finišu utakmice dokrajčio West Ham. Ayoze Perez je pogodio iz penala u 81. minuti, a isti fudbaler je u 88. postigao svoj drugi pogodak za konačnih 4:1.

Tottenham je poveo protiv Norwicha u 38. minuti pogotkom Dele Allija. Kanarinci su došli do poravnanja u 70. minuti nakon što im je dosuđen penal, koji je realizovao Teemu Pukki. Slavlje nije dugo trajalo jer je Heung-Min Son u 79. minuti vratio Spursima vodstvo, a kasnije se ispostavilo i pobjedu.

Kod Norwicha nije bilo Marija Vrančića koji je odsustvovao zbog povrede.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo