8°C
Mostar 12°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

22.01.2020 / 16:53 BiH - Sastanak u sarajevu

Tegeltija - Minasi: Unaprijediti privrednu saradnju BiH i Italije

Tegeltija - Minasi: Unaprijediti privrednu saradnju BiH i Italije

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Republike Italije u BiH Nikolom Minasijem o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, sa naglaskom na razvoj i unapređenje privredne saradnje BiH i Italije.

Ovom prilikom predsjedavajući Tegeltija je naglasio da BiH i Republika Italija imaju razvijenu saradnju u različitim oblastima, te iskazao spremnost da se dobri odnosi iskoriste i za realizaciju konkretnih projekata kako bi ekonomska saradnja u budućem periodu bila podignuta na viši nivo.

Na sastanku je razgovarano i o temama u vezi sa procesom evropskih integracija. Tom prilikom predsjedavajući Tegeltija je istakao da je novoformirani Savjet ministara u potpunosti opredijeljen za nastavak evropskih integracija, te naglasio da proces pridruživanja Evropskoj uniji zahtijeva posvećenost i koordinaciju svih nivoa vlasti, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim političkim temama, a ambasador Minasi je prenio čestitke premijera Republike Italije Đuzepea Kontija /Giuseppe Conte/ predsjedavajućem Tegeltiji povodom preuzimanja nove dužnosti.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo