9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

21.01.2020 / 16:07 Fudbal - Bundesliga

Borussia Dortmund otkazala 500 godišnjih ulaznica

Borussia Dortmund otkazala 500 godišnjih ulaznica
Foto: Vijesti.ba
Njemački nogometni velikan Borussia Dortmund otkazao je 500 godišnjih ulaznica za navijače za sljedeću sezonu jer nisu prisustvovali dovoljno domaćim utakmicama.

Navijači koji nisu prisustvovali na najmanje 7 od 17 domaćih utakmica ostali su bez svoje godišnje.

Postoji nevjerojatna potražnja za ulaznicama za klub sa stadiona Westfalenstadion, a u listopadu je objavljeno da se gotovo 50.000 pristaša nalazili na listi čekanja.

"Želimo osigurati da mjesta na tribini ne ostanu prazna. Naš je cilj nastaviti odabranim putem i preusmjeriti sezonske karte što poštenije i transparentnije je moguće", rekao je Matthias Naversnik, voditelj odjela za ulaznice u BVB.

Većina navijača BVB-a pozdravila je potez kluba, ali bilo je i jasnih kritika.

"To je šala? Klub je dobio novac za te ulaznice, a sada se one uzimaju. To nije razumljivo", napisao je jedan navijač na društvenoj mreži.

Dio navijača je zatražio od kluba da poduzme akciju i protiv prodavača na eBayju.

"Postoje vlasnici sezonskih ulaznica koji uopće ne idu na stadion. Oni svoje ulaznice svake godine prodaju sve skuplje i zapravo ih koriste samo za zaradu", bune se navijači.

Borussia Dortmund se može pohvaliti najboljim posjetom u nogometnom svijetu. U prosjeku bundesligaške utakmice na Westfalenstadionu gleda 80.841 navijač, što je gotovo cijeli stadion koji prima točno 81.365 gledatelja.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo