16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

19.01.2020 / 14:37 Fudbal - Serie A

Rebić u 93. minuti pogodio za veliku pobjedu Milana

Rebić u 93. minuti pogodio za veliku pobjedu Milana
Foto: Twitter
Udinese je u nevjerovatnoj utakmici na travnjaku San Sira bio na rubu osvajanja velikog boda, ali u nevjerovatnom finišu, zahvaljujući hrvatskom internacionalcu Anti Rebiću, Milan je došao do cijelog plijena.

Gosti su poveli već u šestoj minuti utakmice, kada je Jens Stryger Larsen iskoristio glupost golmana Gianlugija Donnarumme i njegovo nepromišljeno istrčavanje kaznio ubacivanjem lopte u praznu mrežu.

Prvo poluvrijeme je zaključeno vodstvom Zebrica, da bi već na stratu drugog dijela Ante Rebić postigao svoj prvjenac za Milan i izjednačio nakon dobre akcije i asistencije Contija.

Preokret donosi prelijepim pogotkom Theo Hernandez u 71. minuti za 2:1, ali Udinese je zatim došao do novog egala. Pet minuta prije kraja kapiten Udinesea Kevin Lasagna glavom pogađa za 2:2.

Reprezentativac BiH Rade Krunić, koji je ušao u igru u 77. minuti umjesto Castilleja, nakon toga je imao šansu da donese novo vodstvo Milanu, ali je vratar gostiju Juan Musso dobro reagovao i pokupio loptu ispred njega.

I onda, kada su svi pomislili da će meč biti zaključen neriješenim rezultatom, na scenu je ponovo stupio Rebić i preciznim udarcem pogodio u nadoknadi za 3:2 i veliku radost domaćih navijača.

Asmir Begović je kao rezervni golman Milana utakmicu odgledao s klupe.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo