8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

17.01.2020 / 18:47 BiH - Predsjednik Građanskog saveza

Čolpa: Veća je potreba za maskom nego za pečatom u KS

Čolpa: Veća je potreba za maskom nego za pečatom u KS
Foto: Vijesti.ba

"Kako neko može doći u zimskom periodu ako smo najzagađeniji grad na svijetu. Svake godine će biti sve manje i manje turista ako ozbiljno ne pristupimo problemu", kazao je u Danu uživo na N1 Nihad Čolpa, predsjednik Građanskog saveza.

"Ovo nije problem od ove godine, ovo je već dugo. Ljudi se guše u BiH, mislim da smo došli do momenta kada svaka naredna vlast mora u fokus staviti ekologiju i načine kako živjeti zdravo u ovom gradu", kazao je Čolpa.

Kada je riječ o formiranju vlasti i političkim dogovorima u BiH, Čolpa je kazao:

"Ostaje samo FBiH gdje jedan čovjek ima mehanizam da blokira sve procese. Mislim na Dragana Čovića i HDZ, čovjeka koji nikada nije imao dobre namjere protiv BiH. Smatram da je ogromna greška i da se ovo nije smjelo dopustiti. Ako je do sada bio princip da se po vertikali formira FBiH i druge vlasti, ne znam zašto su ove godine drugačije radili", istakao je.

S obizrom na aktuelnu problematiku sa zagađenjem zraka, ali i dešavanjima u Skupštini KS, Čolpa je kazao:

"Veća je potreba za maskom nego za pečatom u KS. Mjesec dana gledamo predtavu da je potrebniji pečat, a trebalo je održati vanrednu sjednicu povodom zagađanja i kako to utječe na građane, na bolesne".



(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo