8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

17.01.2020 / 16:14 Crna hronika - Osnovni sud Brčko distrikta

Potvrđena optužnica zbog korupcije pri dodjeli stanova u Brčkom

Potvrđena optužnica zbog korupcije pri dodjeli stanova u Brčkom
Foto: Vijesti.ba

Osnovni sud Brčko distrikta BiH potvrdio je optužnicu Tužiteljstva Distrikta protiv Ćazima Salihovića (53), člana povjerenstva za stambeno zbrinjavanja Roma u tom gradu, zbog sumnje da je od korisnika stanova u namjenski izgrađenoj zgradi u...

... naselju Novo Brčko, zahtijevao i primio novac.

Salihović je optužen da je sudjelujući u radu povjerenstva kao predstavnik udruge "Romi na djelu", nakon donošenja preliminarne rang liste socijalno najugroženijih obitelji za stambeno zbrinjavanje, od korisnika ili njihovih srodnika zahtijevao novčanu protuuslugu, priopćilo je u Tužiteljstvo Distrikta.

On se tereti da je, pronalazeći ih na njihovim adresama ili pozivajući ih da se vide, od osam osoba zatražio protuuslugu u vidu predaje novca, uglavnom u određenim iznosima.

Stavlja mu se na teret da je nakon što ga je najprije odbio B.E., nastavio od drugih korisnika i članova njihovih obitelji uzimati iznose od pedeset, dvije stotine, pa čak i do tisuću maraka, koji su mu u nekoliko slučajeva višekratno isplaćivani.

Za kazneno djelo primanja dara i drugih oblika koristi, za što se Salihović tereti, propisana je zatvorska kazna u trajanju od jedne do deset godina, navode iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.


(Vijesti.ba /FENA)

Izdvajamo