8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

16.01.2020 / 19:59 BiH - 39 prisutnih

Izvještaj VSTV nije dobio podršku niti jednog državnog zastupnika

Izvještaj VSTV nije dobio podršku niti jednog državnog zastupnika
Foto: Vijesti.ba
Državni zastupnici nisu primili k znanju godišnje izvještaje Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2017. godinu i 2018. godinu.

U vezi sa ovom temom, usvojen je zaključak da se održi tematska sjednica o stanju u pravosuđu i o radu VSTV-a, uz obavezno prisustvo predsjednik VSTV-a Milana Tegeltije.     

Niko od 39 prisutnih zastupnika na sjednici nije glasao za izvještaj VSTV-a.31 zastupnik bio je protiv davanja podrške Izvještaju VSTV-a, dok ih je osam bilo suzdržano. Pri tome, svi prisutni zastupnici iz RS bili su protiv izvještaja.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je večeras Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnim sporovima BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Predloženim zakonom, koji je Vijeće ministara BiH ranije utvrdilo, unapređuju se postojeća rješenja i otklanjaju nejasnoće radi bolje provodljivosti ovog zakona u praksi.

Poslanici se danas nisu izjašnjavali o principima Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama vlasti BiH, koji su predložili Saša Magazinović, Damir Arnaut i Jasmin Emrić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo