10°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

15.01.2020 / 22:07 Košarka - Euroliga

Žalgiris slavio protiv Zvezde u Beogradu, pobjede Zenita i Panathinaikosa

Žalgiris slavio protiv Zvezde u Beogradu, pobjede Zenita i Panathinaikosa

Odigrane su tri utakmice 19. kola košarkaške Eurolige, a Crvena zvezda je zbog loše šuterske večeri poražena u Beogradu od Žalgirisa, dok su trijumfe upisali Zenit i Panathinaikos protiv Baskonije, odnosno Bayerna.

Crvena zvezda je poražena u Beogradu od Žalgirisa (70:76). Vjerovatno ključni detalj u posljednjoj četvrtini jeste 2+1 Landalea, a potom na drugoj strani promašena trojka Puntera. Tada je bilo prekasno da Zvezda uradi nešto više. Domaći su imali očajno šutersko večer.

Lekavicius je vodio Žalgiris do pobjede sa 17 poena, četiri skoka i tri asistencije. Dvocifren je bio još samo Leday sa deset poena. Kod Zvezde Brown je ubacio 14 poena uz loš procenat šuta, a po devet poena dodali su Baron i Gist.

Zenit je na svom parketu slavio protiv Baskonije (72:66). Domaći su vodili skoro tokom cijele utakmice. Ruski klub je imao i 12 poena prednosti, ali u drugom dijelu četvrtog perioda gosti su u tri navrata došli do prednosti, međutim Zenit je brzo vratio značajniju prednosti i sačuvao je do kraja.

Thomas je bio odličan sa 19 poena, a Ponitka je ubacio 14, dok je Iverson dodao deset. Kod Baskonije najefikasniji bio je Stauskas sa 15 poena, a pratili su ga Henry i Shengelia sa po 13 poena.

Panathinaikos je opravdao apsolutnu ulogu favorita protiv Bayerna i na kraju slavio sa 98:83. Domaći su vodili skoro tokom cijelog prvog dijela, ali na odmor se otišlo neriješeno. U nastavku Bavarci su imali dugo prednost, ali odličnom igrom u četvrtom periodu Panathinaikos je došao do sigurnog trijumfa.

Thomas je bio najraspoloženiji sa 18 poena, devet skokova i tri asistencije, dok je Papapetrou dodao 13, a Rice 12 poena. U poraženom timu istakao se Monroe sa 17 poena, devet skokova i asistencijom, dok ga je Bray pratio sa 14 poena.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo