-1°C
Mostar 2°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

15.01.2020 / 20:21 Rukomet - Evropsko prvenstvo

Mađari iznenadili Island i prošli u drugi krug, Danci idu kući

Mađari iznenadili Island i prošli u drugi krug, Danci idu kući

U utakmici trećeg kola grupe E Mađarska je pobijedila Island rezultatom 24:18 i tako ostvarila plasman dalje, a time su eliminisali svjetske prvake Dansku, koja će poslije odigrati protiv Rusije u susretu bez rezultatskog značaja. 

Tako su već poznate i grupe druge faze Evropskog prvenstva u rukometu.

Mađari su poveli na početku utakmice sa 3:0, ali onda je uslijedila sjajna serija Islanda od 6:0. U nastavku Island je došao i do pet golova prednosti (11:6), a prvo poluvrijeme završeno je 12:9. U drugom dijelu Bence Banhidi je bio veoma raspoložen i u kratkom periodu postigao je šest vezanih pogodaka i došlo je do poravnanja rezultata (15:15).

Uslijedila je serija Mađara od 4:0, a tri gola je postigao Zoltan Szita, te su poveli sa 21:17. Island nije mogao ništa u napadu, a postigli su samo šest golova u drugom poluvremenu. Mađari su na kraju slavili sa 24:18.

Banhidi je bio sjajan sa osam golova za Mađarsku, dok su Szita i Boka dodali četiti, a Gyori tri. Kod Islanđana Palmarson i Sigurdsson su pogađali po četiri puta.

U drugoj fazi Evropskog prvenstva biće formirane nove dvije grupe sa po šest reprezentacija. Utakmice grupe I, u kojoj nadmetanje počinje sutra, igrat će se u Beču. Domaćin grupe II je Goeteborg, a prvi dueli na programu su 17. januara.

Grupa I: Hrvatska 2 boda, Španija 2, Austrija 2, Češka 0, Njemačka 0, Bjelorusija 0.

Grupa II: Norveška 2, Slovenija 2, Mađarska 2, Island 0 , Švedska 0, Portugal 0.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo