6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

15.01.2020 / 16:16 Rukomet - Marko Panić

Vjerujem da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo u Egiptu

Vjerujem da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo u Egiptu
Foto: FENA - Vijetsi.ba

Marko Panić, jedan od najboljih bh. rukometaša koji je branio boje BiH u grupnoj fazi Evropskog prvenstva koja se igrala u norveškom Trondheimu, vjeruje da će se reprezentacija BiH plasirati na Svjetsko prvenstvo 2021. godine u Egiptu. 

- Mislim da ćemo igrati Svjetsko prvenstvo 2021. godine - rekao je Panić po povratku selekcije BiH u Sarajevo. 

BiH je u grupnoj fazi upisala poraze od Norveške, Portugala i Francuske i oprostila se od takmičenja. Panić ističe da su protivnici bili izuzetno jake ekipe, ali zadovoljan je onim što je BiH prikazala. 

- Imali smo tešku grupu, protivnici su bili jaki, a Portugal nas je sve iznenadio. Ipak, pokazali smo da se u BiH igra dobar rukomet i uvjeren sam da će nas svaka ekipa ozbiljno shvatiti - izjavio je rukometaš. 

Veteran u taboru selekcije BiH Nikola Prce smatra da je selekciji BiH nedostajalo sportske sreće da prođe u drugi krug takmičenja. 

- Odmah smo znali da smo u najtežoj grupi. Imali smo priliku protiv Portugala koju nismo iskoristili, ali dali smo sve od sebe. Vjerujem da smo mogli proći grupu s malo više sreće tokom žrijeba - rekao je Prce. 

Iskusni rukometaš je dodao da u ovom trenutku ne zna da li će nastaviti igrati za državni tim, te da će to odlučiti njegovo zdravlje, selektor, ljudi u Savezu i drugi faktori.




(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo