°C
Mostar 13°C
Tuzla °C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

13.01.2020 / 20:12 Rukomet - Treće kolo

Rukometaši Crne Gore izgubili od Bjelorusije i oprostili se od EP

Rukometaši Crne Gore izgubili od Bjelorusije i oprostili se od EP
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Rukometaši Crne Gore su se večerašnjim ubjedljivim porazom od Bjelorusije (27:36) oprostili od nastupa na Evropskom prvenstvu, pošto s omjerom 1-2 zauzimaju treće mjesto u grupi A.

Bjelorusi su se u ovoj utakmici pokazali kao kvalitetnija ekipa, te su bez većih problema savladali naše komšije, a da će tako biti, jasno je bilo već na poluvremenu.

Na odmor se otišlo s prednošću od 17:11 za Bjelorusiju, a u nastavku se Crna Gora nije uspjela vratiti u igru te je poražena s ubjedljivih

Sjajan meč je u dresu Bjelorusije igrao Vailapau, koji je strijelac bio sedam puta, dok je pet golova postigao Shylovich.

Kod Crne Gore je Lipovina postigao pet golova.

Prolazak dalje je osigurala i Njemačka, koja je zamalo ispustila veliku prednost, pošto je na poluvremenu vodila 16:11. Ta prednost je u nastavku bila i nešto veća, a Latvijci su se razigrali na samom kraju, te im je malo nedostajalo da šokiraju Nijemce.

Ipak, završeno je pobjedom Njemačke 27:26.

Njemačka je tako takmičenje u grupi okončala s omjerom od dvije pobjede i jednog poraza, a Nizozemska, koja je treća, će večeras snage odmjeriti s prvoplasiranom Španijom. Čak i ako Nizozemska slavi, Nijemci će proći dalje zbog pobjede u međusobnom duelu.

Za Njemačku je Kuhn postigao osam pogodaka, a kod Latvije je ponovo odličan bio Kristopans sa sedam golova.

Novu pobjedu je slavio i sjajni Island, koji je sa ubjedljivih 34:23 nadigrao Rusiju, te tako praktički osigurao narednu fazu takmičenja.

Islanđane su do pobjede nosili Gudjonsson i Petersson sa po šest golova, a kod Rusije je isti broj pogodaka imao Kalarash.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo