10°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

09.01.2020 / 13:11 Politika - Predsjednica RS

Cvijanović: Sve što želimo je u sloganu "Za sva vremena"

Cvijanović: Sve što želimo je u sloganu "Za sva vremena"
Foto: Vijesti.ba
Uvijek se okupimo na ovaj dan da pokažemo da želimo živjeti u slobodi, da volimo RS, da nikome ne želimo zlo, ali da želimo da obilježavamo naš dan.

Poručila je ovo danas predsjednica RS Željka Cvijanović građanima koji su se na banjalučkom Trgu Krajine okupili povodom obilježavanja 9. januara, neustavnog dana RS, prenose Vijesti.ba.

- Živjeti u slobodi znači imati sve. Mi smo znali za vremena kad nije bilo slobode. Znali smo i za ona vremena kad se sloboda gradila, sticala, pravila, osvajala. Sada znamo za vrijeme kad se sloboda uživa. I to je ono vrijeme koje treba vječno da traje - kazala je Cvijanović.

Ove godine, podsjeća, dan RS se obilježava pod sloganom „Za sva vremena“.

- Sve što mislimo, sve što želimo u RS, sve je satkano u tom sloganu - da ona traje za sva vremena, zato što nije pravljena da bi trajala koju godinu ili koji period, nego da bude stalni okvir za naše živote - navela je Cvijanović.

Ono što imamo, dodala je, jeste velika ljubav za RS, i to se ne smije izgubiti.

- To je ono što moramo zajedno njegovati i sigurna sam da ćemo to i uraditi. Znam da ćemo se oduprijeti svim izazovima onda kad radimo i djelujemo zajedno - naglasila je Cvijanović.

Prema njenim riječima, današnji dan je „dan našeg zajedništva, našeg okupljanja, kada slavimo slobodu, dan kad pokazujemo i svoju snagu, i snagu ljubavi koju imamo za RS.“

- To je dan kad obilježavamo tu veliku slobodu koju mi uživamo sada, zahvaljujući onima koji su davali svoje živote da bismo mi imali pravo na život - potcrtala je Cvijanović.

Dodaje kako RS mora biti zahvalna svakom svom čovjeku, svakom pojedincu, svima onima koji su je zajedno izgrađivali sve ovo vrijeme, prenose Vijesti.ba.

- Ozbiljan je period 28 godina, u kojem smo prošli kroz mnoga iskušenja. A onda kad su predviđali da ćemo nestati, da ćemo umrijeti, da ćemo biti izbrisani, da nećemo izdržati nijednu bitku, mi smo svaku bitku izdržali. Zato što volimo, i živimo i radimo sve ono što je u interesu za našu RS, koja nikome ne treba da bude smetnja, ali nažalost jeste. Mnogi će osporiti ovo što mi danas radimo, ali nemam namjeru da pokvarim ovaj dan. Ali reći ću jednu stvar onima koji misle tako, i koji ne vole ni ovaj dan, ni RS - zašto vi mislite da je vama važnije da nešto napadnete nego nama da nešto odbranimo i da nešto volimo. Volimo RS i volimo naš rođendan - poručila je Cvijanović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo