-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

09.01.2020 / 10:48 BiH - Vulinu uručeno priznanje

Niko se ne ponosi više RS-om nego njena Srbija

Niko se ne ponosi više RS-om nego njena Srbija
Foto: Screenshot - Vijesti.ba

Predsjednica RS Željka Cvijanović odlikovala je jutros u Banjaluci ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina Ordenom zastave RS sa zlatnim vijencem.

Vulinu je odlikovanje, kako je navedeno u obrazloženju, uručeno za rad i zasluge u međunarodnoj saradnji i učvršćenju mira, lične rezultate i dostignuća, kao i za doprinos u razvoju sveukupnih odnosa između Srbije i RS, prenose Vijesti.ba.

Obraćajući se prisutnima u Palati Republike u Banjaluci, gdje je počelo neustavno obilježavanje dana RS, Vulin je rekao da priznanje koje je dobio nije priznanje njemu, „već Srbiji koju vodi Aleksandar Vučić, koja ne oklijeva da svojoj RS pomogne uvijek i na svakom mjestu“.

- Ovo je priznanje svim Srbima i ovo je nada da će svi Srbi biti ujedinjeni, složni, da će se sabrati i da ih nikada više drugi politički interesi, strani gospodari, lažne vođe, pogrešne ideologije neće svađati i usmjeravati jedne na druge. Ovo je orden za sve Srbe - rekao je Vulin.

Naglašava da RS nije nastala voljom stranaca, niti ikakvim političkim dogovorom, već „potrebom srpskog naroda da se sačuva od jasenovačkog genocida koji je prijetio da se ponovi“.

- Svi Srbi znaju da tamo gdje nemaju i svog sudiju i svog policajca, i svog predsjednika i svog učitelja, za njih nema ni pravde, ni sigurnosti ni znanja. Zato današnji praznik nije praznik samo RS, već svih Srba gdje god da žive, a posebno tamo gdje im je teško i tamo gdje pate. Niko se ne ponosi više RS-om nego njena Srbija - naveo je Vulin.

Nikada se do sada, dodaje, u strategije odbrane i zakone Srbije nije češće i više stavljala RS i Srbi gdje god da žive, „kao naš vrhovni prioritet, kao nešto što je nepromjenjivo, sigurno, nedjeljivo“, prenose Vijesti.ba.

- U politici sve i svašta može da se promijeni, ali odlučnost Srbije da čuva Srbe gdje god da žive, i da sačuva i unaprijede RS ne može da se promijeni nikada i nigdje - dodao je Vulin.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo