10°C
Mostar 12°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 4°C

06.01.2020 / 11:58 Regija - Policijski podaci

Otkriveno kako je otmičar u Srbiji namamio djevojčicu Moniku i skrivao se 17 dana

Otkriveno kako je otmičar u Srbiji namamio djevojčicu Moniku i skrivao se 17 dana
Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Telegraf.rs, Facebook/Aleksandra Caka
Direktor policije Srbije Vladimir Rebić ispričao je šta je otežavalo potragu za Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao Malčanski berberin, osumnjičenim za otmicu Monike Karimanović, koji je jučer uhapšen na groblju u selu Malča.

Kako prenosi Telegraf, on je za RTS ispričao da je policija napravila maršrutu njegovog kretanja za ovih 17 dana.

"Kada pogledamo prostor, to je 180 kvadratnih kilometara kojima se on kretao. Zbog toga nam je trebalo više vremena da ga pronađemo. Naknadno smo utvrdili da je boravio na području drugih sela. Pripremao je mjesta gdje bi mogao da se krije", objasnio je Rebić.

Potragu za njim, kako kaže direktor policije, otežalo je, upravo to što se u više navrata nije kretao, već je boravio na jednom mjestu.

Rebić navodi da za sada nema podataka da mu je neko pomagao, već samo da se sam snalazio i ulazio u napuštene kuće kako bi došao do hrane.

Naveo je i da je Jovanović tužiocu ispričao kako je odluku da otme baš Moniku donio u trenutku kada je prolazio pored nje. Spremio je zalihe hrane i vode i planirao gdje će boraviti sa žrtvom. Izjavio je i da je ukrao vozilo, opisao gdje i kako.

"Rekao joj je da je električar koji treba da obavi radove u školi i zamolio je da mu pokaže put do škole, nakon čega ju je ubacio u vozilo", ispričao je Rebić.

Podsjetimo, Ninoslav Jovanović je jučer uhapšen nakon 17 dana potrage u ataru svog rodnog sela. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

"Jovanovićevi roditelji su njegov nestanak prijavili u augustu i MUP ga je od tada tražio. Međutim, za njim se tragalo kao za svakom punoljetom osobom, a opsežna potraga nastala je nakon što je on doveden u vezu sa otmicom Monike Karimanović", kazao je Rebić.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo