15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

06.01.2020 / 11:33 Regija - Politički analitičar iz Zagreba

Puhovski: Milanović je pobijedio jer je sukob dvije desne frakcije bio predubok

Puhovski: Milanović je pobijedio jer je sukob dvije desne frakcije bio predubok

Profesor i politički analitičar iz Zagreba Žarko Puhovskiizjavio je za Fenu da su izbori u Hrvatskoj pokazali da je pobijedio jači kandidat sa slabijom stranačkom strukturom u podršci, to jest, da slabijoj kandidatkinji nije ni jača stranačka struktura...

 ...uspjela pomoći, jer je Kolinda Grabar-Kitarović kampanju, pogotovo prvi dio kampanje, "odradila katastrofalno“.

Po njegovim riječima, tu joj ni mašinerija HDZ-a više nije mogla pomoći.

- Milanović se pokazao čovjekom koji djeluje kao da zna što govori, za razliku od Kolinde Grabar-Kitarović koja je djelovala potpuno smušeno, izgubljeno i to je zapravo presudilo kampanju. S druge strane, ta stranačka mašinerija HDZ-a je bila ozbiljno načeta činjenicom da se na desnoj strani pojavio, u prvom krugu, kandidat Miroslav Škoro koji je osvoji gotovo 40 posto desnoga biračkog bazena koji je inače veći od lijevoga - smatra Puhovski.                  

Kaže da je taj sukob između dvije desne frakcije bio toliko dubok da se u drugom krugu desnica više nije mogla ujediniti i zato je Milanović mogao proći.

Upitan kakav se odnos Republike Hrvatske prema BiH može očekivati nakon pobjede Zorana Milanovića, kazao je kako je uvjeren da neće doći ni do kakvog zaokreta u hrvatskoj politici.      




(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo