6°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 3°C

02.01.2020 / 18:41 Regija - Crna Gora

Kabinet Đukanovića: Nije najavljena privatna posjeta Vučića

Kabinet Đukanovića: Nije najavljena privatna posjeta Vučića
Foto: Arhiv - Vijesti.ba
Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića saopšteno je Javnom servisu, da nemaju zvaničnu najavu o, kako navode, privatnom dolasku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Crnu Goru.

"Nemamo zvaničnu najavu o privatnom dolasku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Crnu Goru. Prema tome, za sada nemamo ni komentar", saopšteno je iz Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Vučić na sjeveru Crne Gore za Badnji dan

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić će, uz blagoslov patrijarha SPC Irineja, Badnji dan provesti na sjeveru Crne Gore, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu predsjednika Srbije.

Vučić će, kako prenose mediji, prisustvovati nalaganju badnjaka i time pokazati "da je to prilika da se još jednom ukaže na jedinstvo srpskog naroda u očuvanju srpskih svetinja i srpske crkve".

O tome, je navodno bilo riječi na sastanku predsjednika Vučića i patrijarha Irineja prije nekoliko dana i tom prilikom Vučić je dobio Irinejev blagoslov.

"Dolazak predsjednika Srbije 6. januara da sa Srbima na sjeveru Crne Gore proslavi Badnje veče bio bi veliki događaj za srpski narod u Crnoj Gori", kazao je za Tanjug predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilo Vuksanović, koji očekuje da će veliki broj Srba dočekati Vučića u Crnoj Gori.

Srbi u Crnoj Gori su Vučićevu posjetu očekivali i ranije, kaže Vuksanović i dodaje da je zbog svih okolnosti važno da predsjednik Srbije posjeti sunarodnike u Crnoj Gori.

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta u Crnoj Gori vjeruje da će dolazak predsjednika Srbije biti lijepo prihvaćen i očekuje da ga dočeka veliki broj građana, ne samo srpske nacionalnosti i da će, na neki način, uticati i na rješavanje problema nastalih usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Važno je da predsjednik Srbije posjeti svoje sunarodnike u Crnoj Gori baš u ovom momentu, kada se borimo za očuvanje sopstvenog identiteta i zajedništva sa našim sunarodnicima u regionu, i očuvanje Srpske pravoslavne crkve", smatra Vuksanović.

Ta posjeta, ističe, ima izuzetan značaj i veliki je podstrek za pravoslavni, srpski narod u Crnoj Gori i, kako je kazao, "daje hrabrost da istraju na očuvanju naših svetinja, koje obilježavaju identitet srpskog naroda u Crnoj Gori".



(Vijesti.ba / RTCG)

Izdvajamo