27°C
Mostar 33°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 31°C
Bihać 32°C
Powered by Dark Sky

14.12.2019 / 19:11 Regija - U centru Beograda

Još jedan "neprijavljeni" protest "1 od 5 miliona"

Još jedan "neprijavljeni" protest "1 od 5 miliona"
Foto: RAS Srbija / Vijesti.ba
Protest u organizaciji Udruženja "1 od 5 miliona" održava se u centru Beograda. Na protestu je zatraženo oslobađanje uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića i najavljeno da će republičkom tužiocu Zagorki Dolovac u ponedjeljak biti predata peticija sa potpisima ...

... 30.000 građana koji to traže. Skup ponovo nije prijavljen jer policija nije identifikovala napadača na aktivistu Srđana Markovića prije dvije sedmice.

Predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti Savo Manojlović je u svom obraćanju konstatovao da se nalazimo u sistemu koji čini represiju nad sopstvenim građanima i koji je bolestan.

"Sloboda Aleksandra Obradovića zavisi od svakog od vas. Nemojte misliti da jedan čovjek ne može da promijeni. Borićemo se za svaku odredbu Ustava i zakona i za slobodu svakog čovjeka", poručio je Manojlović.

Protest "1 od 5 miliona" nije bio prijavljen ni prošle subote, kada se policija, za razliku od ranijih okupljanja, nije pojavila da reguliše saobraćaj na trasi kuda se kretala protestna kolona, prenosi Beta.

"Pošto policija, na čelu sa Nebojšom Stefanovićem, ne može i ne želi da obezbijedi građane u protestnoj koloni i ne radi svoj posao, ni naredni protest neće biti prijavljen policiji, a njihov posao organizatori i građani preuzeće u svoje ruke", navedeno je u najavi današnjeg protesta.

Iz Udruženja su saopštili da je prošao rok koji su dali policiji da reaguje zbog napada na Markovića i njihovog snimatelja Nemanju Ristića uz upozorenje da u suprotnom više neće prijavljivati proteste.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo