13°C
Mostar 15°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

14.12.2019 / 14:55 Regija - Potvrđeno

Papa iduće godine dolazi u Crnu Goru

Papa iduće godine dolazi u Crnu Goru
Foto: Twitter - Vijesti.ba

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo naredne godine posjetiće Crnu Goru, objavljeno je na Twitter nalogu crnogorske Vlade.

Papa Franjo potvrdio je dolazak u Crnu Goru iduće godine. Posjeta poglavara Katoličke crkve našoj zemlji imaće istorijski značaj - piše na Twitter nalogu Vlade Crne Gore.

Premijer Crne Gore Duško Marković boravi u zvaničnoj posjeti Vatikanu, gdje je razgovarao sa papom Franjom.

Vlada Crne Gore je na Twitteru objavila da je papa Franjo na sastanku sa Markovićem pohvalio politike koje Crna Gora ostvaruje, a tiču se ekumenizma, kulture, ekologije i humanizacije u svim sferama društvenih odnosa.

Marković se sastao i sa državnim sekretarom kardinalom Pjetrom Parolinom sa kojim je razmijenio mišljenja o zakonu o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Sagovornici su se saglasili da nakon usvajanja preporuka Venecijanske komisije, dalju proceduru na donošenju i implementaciji zakona treba da prati dijalog i što je moguće veća saglasnost.

Kardinal Parolin najavio je otvaranje rezidentnog predstavništva Vatikana u Podgorici, u rangu nuncijature.(Vijesti.ba / RTRS)

Izdvajamo