16°C
Mostar 21°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

10.12.2019 / 20:00 BiH - Izbor Media daily

Vijesti.ba drugu godinu zaredom u top 10 regionalnih portala

Vijesti.ba drugu godinu zaredom u top 10 regionalnih portala
Foto: Vijesti.ba
U organizaciji Media daily, jedinog specijaliziranog portala za medije i telekom industriju u JI Europi,  proveden je po drugi put neovisan izbor za najbolji među 30 najčitanijih online portala.

U izboru je sudjelovalo deset portala iz Srbije, sedam iz Hrvatske, šest iz Bosne i Hercegovine, tri iz Slovenije i Sjeverne Makedonije te jedan iz Crne Gore. Svi portali su mogli dobiti 40 % bodova od strane čitatelja putem ankete  i 60 % bodova od strane međunarodnog žirija sastavljenog od 7 profesionalaca iz online medijske industrije.

Pobjednik 2. izbora za najbolji regionalni news portal u JI Europi drugu je godinu za redom vodeći slovenski portal 24ur.com.

Drugo mjesto zauzeo je ove godine portal slovenskog javnog RTV servisa rtvslo.si, koji je prošle godine bio treći, dok je siol.net pao za jedno mjesto, s drugog na treće.

Na četvrtom mjestu i ove godine je portal Index.hr, a svoju poziciju na broju pet zadržao je i rs.n1info.com. Portal buka.com, osvojio je 6. mjesto.

I rtl.hr ima razloga za zadovoljstvo skočivši odmah na 7. mjesto, iako su ove godine po prvi put na listi. Veliki skok među TOP 10 portala ima jutarnji.hr koji je skočio sa 22. na 8. mjesto što je izniman napredak.

Svoju poziciju među prvih 10 i ove godine su obranili portali b92.net, na devetom mjestu i Vijesti.ba na desetom.

Poredak svih portala s osvojenim bodovima možete vidjeti iz tablice.(Vijesti.ba)

Izdvajamo