14°C
Mostar 17°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

10.12.2019 / 17:45 Regija - Hrvatska

71-godišnji Zadranin "pokosio" dvije 16-godišnje djevojke na pješačkom

71-godišnji Zadranin "pokosio" dvije 16-godišnje djevojke na pješačkom
Foto: Arhiv
Dvije djevojke od 16 godina prelazile su ulicu u Zadru, a poslije nekoliko minuta završile su na putu do hitnog prijema s jakim bolovima i višestrukim prelomima. Bio je ponedjeljak, nešto prije 16 časova, a srednjoškolke su išle na odbojkašku utakmicu na turniru između srednjih škola.

Put su prelazile na pješačkom prelazu. Stala im je gospođa u automobilu i pustila ih da prođu. Cure su krenule. A onda ih je pokosio starac (71) u "citroenu" zadarske registracije. Dojurio je iza kola koja su se zaustavila, ali nije stao, nego je zaobišao i pokosio obje curice, oborivši ih na put. Teško ih je povredio.

"Dvije djevojke prelazile su cestu i išle su prema dvorani. Žena im je stala, ali iza nje je dojurio taj vozač u punom gasu. Zaobišao je zaustavljeni automobil i udario u djevojčice. Obje su pale! Jedna je na trenutak izgubila svijest, a druga je jaukala od bolova".

Vozač koji ih je pokosio, vikao je na njih iz automobila da što ne gledaju kuda idu i zašto drže mobilne u ruci! Htio je i pobjeći nakon nesreće, ali ljudi mu nisu dali, preprečili su mu put automobilima", kaže čovek koji je želio da ostane anoniman, prenosi Kurir.

Jednoj je stradala ključna kost, trtica, nadlaktica i udarila je kičma, ali je nakon medicinske obrade puštena na kućnu njegu. Druga je još u bolnici i u utorak joj je bila zakazana operacija kolena. Kažu da je vozač prebrzo vozio.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo