18°C
Mostar 22°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

10.12.2019 / 08:32 BiH - U tri faze

Danas počinje izmještanje migranata iz kampa Vučjak

Danas počinje izmještanje migranata iz kampa Vučjak
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, najavio je, kako će danas biti izvršene, aktivnosti izmještanja migranata iz kampa Vučjak u Bihać.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije, premijer Ružnić izvjestio je javnost o postignutom dogovoru s Draganom Mektićem, ministrom sigurnosti BiH.

- Izmještanje migranata iz Vučjaka će trajati tri dana i bit će podijeljeno na predradnje, radnje izmještanja i radnje koje će se desiti kasnije. Mi smo zaduženi da operativno pripremimo predradnje - kazao je premijer.

Za prvu fazu, premještanja migranata sa lokaliteta Vučjak, pripremljeni su svi sigurnosni aspekti koji obuhvataju hranu, prevoz, medicinsko osoblje i policiju.

Kako je ranije najavljeno, migranti su trebali biti prebačeni u kasarnu Ušivak koja se nalazi u Hadžićima. Međutim, kasarna nije uslovna za boravak, potrebno je renoviranje, pa će migranti biti prebačeni u Blažuj.

Također, postoji mogućnost da oni budu prebačeni i u Salakovac, ukoliko ne budu smješteni u Blažuj.

Iz Unsko-sanskom kantona, rečeno je, da će biti zatražena pomoć prilikom izmještanja migranata prema kasarni Ušivak i Salakovcu, ako za to bude potrebe.
(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo