18°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 22°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

09.12.2019 / 20:00 Politika - Puste želje

Bijedić ostao bez pozicija na federalnom i državnom nivou

Bijedić ostao bez pozicija na federalnom i državnom nivou
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Socijaldemokrata BiH Enver Bijedić najavljivao je kako bi njegova novosnovana stranka mogla uzeti učešće u formiranju vlasti na državnom i federalnom nivou, ali sve su prilike da od toga neće biti ništa.

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH je u nekoliko navrata isticao da je spreman postati dio vlasti, ali je za sada ispao iz svih političkih kombinacija. Bijedić je još najavio kako predstoje pregovori oko učešća njegove stranke u vlasti.

"Predstoje pregovori. Mi smo parlamentarni i na državnoj razini, ali i na razini entiteta FBiH. U Parlamentu FBiH za sada imamo pet zastupnika s tendencijom daljeg rasta, a imamo izaslanike i u Domu naroda Parlamenta FBiH. Tu smo da riješimo krizu vlasti u BiH ukoliko bude potrebe za našim prisustvom", kazao je predsjednik Socijaldemokrata.

Bijedić se, očito, malo preračunao, te je kako saznajemo ispao iz svih kombinacija za formiranje Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH.

Socijaldemokrate BiH predstavljaju novoformiranu partiju sastavljenu od bivših kadrova SDP-a BiH razočaranih zbog odluke vrha partije da ostane u opoziciji. Zbog toga su odlučili formirati novu partiju kako bi, kako su sami isticali, učešćem u vlasti mogli učestvovati u kreiranju promjena u BiH.

Kako sada stoje stvari, ulazak u vlast za kadrove Socijaldemokrata ostat će samo želja.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo