9°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

07.12.2019 / 20:02 BiH - Određen jednomjesečni pritvor

Šokirali BiH: Sumnjiče za brutalno ubistvo Edina Zejćirovića kod Brčkog

Šokirali BiH: Sumnjiče za brutalno ubistvo Edina Zejćirovića kod Brčkog
Foto: SB - Vijesti.ba

Nihad Hukić /26/, Suan Halilović /40/ i Suad Djedović /22/ osobe su koje se sumnjiče za brutalno ubistvo Edina Zejćirovića iz Čelića.

Njima je jučer određen pritvor zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Osnovni sud u Brčkom, na prijedlog Tužilaštva distrikta, odredio je jednomjesečni pritvor trojici osumnjičenih da su 17. novembra u ovom gradu oteli, a potom na svirep način ubili Edina Zejćirovića iz Čelića, saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Tijelo ubijenog Edina Zejćirovića iz Čelića pronađeno je jučer u rijeci Savi u selu Vučilovac kod Brčkog.

Zejćirović je posljednji kontakt s roditeljima imao 17. novembra, od kada mu se izgubio svaki trag. Sve do srijede brat Kenan i njegovi roditelji vjerovali su da je živ, ali su dobili obavještenje da je ubijen i bačen u Savu.

- Po pritvaranju osumnjičenih, Tužilaštvo, u saradnji sa policijom, nastavlja istragu u ovom predmetu radi dokazivanja krivičnih djela otmice sa propisanom kaznom zatvora od jedne do deset godina i ubistva, za koje je zapriječena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora – navodi se u saopćenju Tužilaštva Brčko distrikta.(Vijesti.ba / SB)

 

Izdvajamo