19°C
Mostar 18°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

07.12.2019 / 12:22 BiH - Iz Budžeta za 2020. godinu

Općina Stari Grad izdvaja 50.000 KM za podršku radu MC Potočari

Općina Stari Grad izdvaja 50.000 KM za podršku radu MC Potočari
Arhiv / Vijesti.ba
U Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine jučer je upriličeno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju, a u cilju osiguravanja sredstava za podršku radu Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

Općina Stari Grad Sarajevo i općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić već su prihvatili ovaj prijedlog, te je u prijedlogu budžeta za 2020. godinu koji je Općinsko vijeće Stari Grad usvojilo na prošloj sjednici, već planirano 50.000 KM za ove svrhe.

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emir Suljagić kazao je da nisu postavljali uslove kako i u kojem iznosu se može podržati rad Centra.

“Uvjeravam vas da ćemo cijeniti svaki fening, svaku marku koju dobijemo od vas i da taj novac nećemo trošiti na kupovinu službenih automobila i slično, nego samo za ono što smo vam danas predstavili,”kazao je Suljagić u Pralamentarnoj skupštini.

Dodao je da su neki od zainteresovanih odlučili potpisati memorandum o saradnji a naknadno utvrditi iznos sredstava, nakon što to odobre Općinska vijeća, a neki su prihvatili inicijativu a naknadno će se utvrditi uslovi za podršku.

“Neki su, poput načelnika Starog Grada Ibrahima Hadžibajrića već planirali ta sredstva u svojim budžetima i oni su usvojeni, a iako on danas nije mogao prisustvovati sastanku ja mu se zahvaljujem za podršku,” kazao je Suljagić.

U ime općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića Memorandum o o razumijevanju potpisala je Safija Šahović, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu. U ime Memorijalnog centra memorandum je potpisao predsjednik Upravnog odbora Ševket Hafizović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo