10°C
Mostar 15°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

07.12.2019 / 12:15 Regija - Predsjednik Vlade RH

Plenković: Tuđmanovo vizionarstvo nas i danas obvezuje

Plenković: Tuđmanovo vizionarstvo nas i danas obvezuje
Foto: Hina / Vijest.ba
U povodu obilježavanja 20. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković položio je u subotu vijenac na njegov spomenik u Splitu te je poručio kako je Tuđman bio vizionar "čija nas hrabrost ...

... u borbi za hrvatsku samostalnost i danas obvezuje".

"Bio je vizionar, državnik i čovjek koji je u najzamršenijim povijesnim okolnostima pronašao snage i prepoznao veliki prijelomni trenutak na europskom kontinentu da realizira svoju ideju slobodne i samostalne hrvatske države", rekao je Plenković.

Tuđman je, naglašava aktualni predsjednik HDZ-a, to učinio "poznavajući povijest, poznavajući politiku, ali isto tako uz veliku potporu hrvatskoga naroda, koji mu je dao podršku na referendumu, te uz veliku žrtvu hrvatskih branitelja koji su ostvarili hrvatsku slobodu i samostalnost".

"To nas sada, skoro 30 godina kasnije, obvezuje da gradimo Hrvatsku koja je dio moderne Europe, koja je sigurna, gospodarski prosperitetna, socijalno uključiva zemlja, a koja u svojoj punini dijeli one vrijednosti s kojima je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman poveo svoj narod u samostalnost", poručio je Plenković.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo