23°C
Mostar 28°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 24°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

07.12.2019 / 12:00 Svijet - Ruski ministar vanjskih ih poslova

Lavrov utorak u Washingtonu na sastanku s Pompeom

Lavrov utorak u Washingtonu na sastanku s Pompeom
Foto: Arhiv / Vijesti.ba
Ruski ministar vanjskih ih poslova Sergej Lavrov posjetit će Washington naredne sedmice  kako bi se sastao s državnim sekretarom Mikoem Pompeom, saopćili su američki zvaničnici.

Pompeo će u utorak ugostiti Lavrova, a očekuje se da će nakon razgovora uslijediti zajednička konferencija za novinare, saopćila su dvojica neimenovanih zvaničnika.

Nije poznato da li je Lavrov tokom putovanja planirao druge sastanke, o kojima se u četvrtak prvi put nagađalo u ruskim medijima. Zvaničnici su željeli da ostanu anonimni jer nisu ovlašteni da javno govore o planiranom sastanku.

  Izvori navode da će Pompeo i Lavrov razgovarati o kontroli naoružanja, situaciji u Ukrajini i Siriji, i drugim pitanjima koja se odnose na napete odnose Sjedinjenih Država i Rusije.

Posjeta će, međutim, vjerovatno biti pomračena postupkom za opoziv predsjednika Donalda Trumpa u vezi s Ukrajinom, kao i objavljivanjem izvještaja generalnog inspektora ministarstva pravde o istrazi o ruskom miješanju u predsjedničke izbore 2016. godine, prenosi Associated Press.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo