20°C
Mostar 22°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

07.12.2019 / 11:44 Regija - Nakon kupovine novih helikoptera

Vučić: Srbija sada ima dovoljno snage da se odbrani od agresije

Vučić: Srbija sada ima dovoljno snage da se odbrani od agresije
Aleksandar Vučić / Vijesti.ba
Obezbjeđivanjem novih helikoptera naša vojska će imati dovoljne snage za odvraćanje od agresije na našu zemlju, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na predstavljanju novih helikoptera Vojske Srbije, među kojima su i ruski Mi-35, prenose Vijesti.ba.

„Srbija ovo nikada nije imala”, naglasio je Vučić i čestitao Vojsci Srbije i građanima, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.
Istakao je da su nabavljeni najmoderniji jurišni helikopteri Mi 35 za koje kažu da teško da imaju premca u svijetu i zahvalio ruskim prijateljima što pomažu Srbiji da ih sklopi.

Vučić je dodao da javnost može da vidi na tim helikopterima i opremu i rakete, topove 234 milimetara i vođene i nevođene rakete i drugo.

Predsjednik Srbije je naveo da helikopteri Mi-17 mogu da dejstvuju i u slučaju požara, kao i da te letjelice mogu da prevoze specijalce za desante i slično.

Kako je rekao, posljednji od helikoptera H154 su stigli prije nekoliko dana.

„Naši vojnici ne žive samo za plate”, istakao je Vučić i dodao da te plate iz godine u godinu rastu.

Kako je rekao, pripadnici vojske Srbije su uvijek živjeli za svoju Srbiju i za ono na čemu rade.

„Mislim da nikada nismo imali ovoliko helikoptera, jedino u vrijeme bivše Jugoslavije smo mogli da kažemo da imamo toliko helikoptera i modernu i ubojitu eskadrilu helikoptera kao danas”, kazao je Vučić.

Vučić ističe da je to tako ne zato što njegovi prethodnici nisu voljeli Srbiju, već zato što je zemlja riješila pitanje javnih finansija zahvaljujući teškim reformama.

„Kada pogledate kako mašine izgledaju, jasno je zašto kažu da su strah i trepet i zašto ih nazivaju đavolje kočije. One za nas to nisu, već da čuvaju naše nebo”, rekao je Vučić i dodao da je sretan i ponosan što su u sastavu Vojske Srbije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo