18°C
Mostar 20°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

06.12.2019 / 20:00 Politika - Predsjednik PDP-a

Borenović sa senatorima u Vašingtonu

Borenović sa senatorima u Vašingtonu
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović učestvuje u Vašingtonu na Forumu Međunarodne demokratske unije (IDU), svjetske asocijacije stranaka desnog centra.

Učešće na Forumu uzelo je preko 70 delegacija iz cijelog svijeta, uključujući američke republikance predsjednika Trampa, Konzervativnu stranku Velike Britanije premijera Džonsona, njemačke demohrišćane Angele Merkel i druge.

Tokom Foruma, Borenović se susreo sa uticajnim američkim senatorima Patrikom Tumijem iz Pensilvanije, Todom Jangom iz Indijane i Džonom Barosom iz Vajominga, s kojima je razgovarao o ekonomskim, bezbjednosnim i drugim izazovima s kojima se suočavamo, sa akcentom na izraženu korupciju, migrantsku krizu i integracijske procese.

“Kroz članstvo u Međunarodnoj demokratskoj uniji ostvarujemo i održavamo kontakte koje u budućnosti biti važni za bolju poziciju naše zemlje i naroda u svijetu. Senatori su izuzetno zainteresovani za situaciju u BiH, stepen razvijenosti vladavine prava, ekonomski napredak, ali posebno za migrantsku krizu koja pogađa ne samo BiH, nego i region i Evropu”, rekao je Borenović.

On predstavlja Partiju demokratskog progresa na Izvršnom odboru Međunarodne demokratske unije, tijelu koji usvaja odluke i politike koje sprovode stranke članice, čime se u određenoj mjeri kreiraju i politički tokovi u svijetu:

“Redovno učešče na Forumu IDU potvrda je statusa koji PDP uživa u ovoj organizaciji i mogućnost ostvarivanja još jače i uspješnije saradnje sa najznačajnijim svjetskim strankama”, istakao je Borenović.

Podsjećamo, ova najuticajnija svjetska asocijacija političkih stranaka je u aprilu ove godine, na inicijativu PDP-a, usvojila Deklaraciju o BiH, koja govori o potrebi izmjene Izbornog zakona, efikasnog rada pravosuđa i nepristrasnog rada javnih medija.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo