10°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 15°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

06.12.2019 / 16:45 Politika - Izvršni komitet SNSD

Podrška Tegeltiji u konsultacijama sa političkim strankama

Podrška Tegeltiji u konsultacijama sa političkim strankama
Foto: Vijesti.ba
Izvršni komitet SNSD-a na današnjoj sjednici u Banjaluci razgovarao je o konstituisanju organa na nivou BiH.

Tom prilikom pružena je puna podrška predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji u provođenju konsultacija sa drugim političkim strankama, prije svega sa koalicionim partnerima iz RS.

Na sjednici je razgovarano i o aktuelnoj političkoj, ekonomskoj i bezbjednosnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, saopšteno je iz SNSD-a.

- Izvršni komitet SNSD-a dao je punu podršku Vladi Republike Srpske i konstatovao da je Prijedlog budžeta Srpske za 2020. godinu dobro pripremljen i uravnotežen, posebno naglasivši značaj povećanja plata radnika, ulaganja u zdravstvo i socijalnu zaštitu, nastavak razvojnih i infrastrukturnih projekata - naglašava se u saopštenju.Na sjednici je razgovarano i o ukupnoj javnoj potrošnji u Republici Srpskoj i zaključeno je da je u prvom kvartalu naredne godine potrebno organizovati stručni forum na kojem bi trebalo da budu razmatrane strateške smjernice za buduće djelovanje u ovoj oblasti.

- Procedura imenovanja Denisa Šulića za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske treba biti završena što prije i Izvršni komitet je zaključio da će njegovo imenovanje dodatno osnažiti kapacitete Narodne skupštine - ističe se u saopštenju iz SNSD-a.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo