25°C
Mostar 29°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 25°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

06.12.2019 / 16:34 BiH - Valletta

Ambasador BiH u Republici Malti Slavko Matanović predao akreditivna pisma

Ambasador BiH u Republici Malti Slavko Matanović predao akreditivna pisma
Foto: Vijesti.ba
Slavko Matanović, ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Malti sa sjedištem u Rimu, predao je jučer u predsjedničkoj palati u Valletti akreditivna pisma predsjedniku Malte George W. Velli.

Ambasador Matanović je tom prilikom predsjedniku Velli prenio pozdrave Predsjedništva BiH i upoznao predsjednika o aktivnostima za članstvo BiH u EU. Predsjednik Vella je izrazio punu podršku Republike Malte i podsjetio da je isto činio dok je obavljao funkciju ministara vanjskih poslova Malte.

Tokom razgovora obostrano je izražena zahvalnost i zadovoljstvo povodom razmjene podrški BiH i Malte za članstvo u međunarodnim organizacijama, te spremnost za skoriji susret ekonomskih i privrednih komora naših zemalja, budući da je izražena obostrana zainteresovanost za unaprjeđenjem ekonomskih odnosa između BiH i Malte.

Predsjednik Vella je poželio ambasadoru Matanoviću uspjeh u radu i podržao saradnju po svim pitanjima od zajedničkog interesa, kako na bilateralnom tako i multilateralnom planu između dviju zemalja, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo