27°C
Mostar 33°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 31°C
Bihać 32°C
Powered by Dark Sky

04.12.2019 / 13:54 Kultura - Svjetski dan osoba s invaliditetom,

Otvorena izložba likovnih radova djece i mladih osoba s invaliditetom

Otvorena izložba likovnih radova djece i mladih osoba s invaliditetom
Foto: FENA - Vijesti.ba

Likovna izložba u povodu Svjetskog dana osoba s invaliditetom, na kojoj su izloženi radovi djece i mladih osoba s invaliditetom, otvorena je u srijedu u restoranu "Lonato" u krugu Centra "Los Rosales" Mostar.

Predsjednica Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama "Vedri osmijeh" Mostar Danijela Kegelj kazala je kako se ovom izložbom htjelo pokazati stvaralaštvo mladih osoba s invaliditetom, ali i vrijednost restorana "Lonato".

- Lonato je prvi restoran u kojemu rade osobe s invaliditetom, a radovi koji su u njemu izloženi uistinu ne zaostaju za bilo kojim drugim radovima mladih ljudi koji su daroviti i mislim da neki od njih čak i prednjače po svojoj kvaliteti - kazala je Kegelj.

Također je iskazala posebno zadovoljstvo gostovanjem dječaka Harija Linzea iz Sarajeva.

- To je izuzetno kreativan dječak koji radi jako lijepe stvari i drago nam je što je došao i to podijelio s publikom u Mostaru - kazala je Kegelj.

Organizatori ovog događaja bili su Udruga "Vedri osmijeh", Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales", Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama Mostar i Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića Mostar, a izložbu je podržalo i Federalno ministarstva obrazovanja i znanosti kroz projekt "Likovna kolonija za djecu s razvojnim poteškoćama".

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo