14°C
Mostar 15°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

03.12.2019 / 13:08 Fudbal - Princ s Neretve

Duško Bajević naredne sedmice postaje selektor BiH?

Duško Bajević naredne sedmice postaje selektor BiH?
Dušan Bajević / Vijesti.ba
Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH 12. decembra zasjedat će u Sarajevu sa jednom tačkom dnevnog reda – izbor novog selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Kako saznaje portal Reprezentacija.ba, prije sastanka očekuje se kako će se predstavnici stručne komisije sastati sa nekoliko kandidata, među kojima najbolje kotira Dušan Bajević.

Bajević navodno ima podršku većine u Izvršnom odboru FS BiH, te bi 12. decembra trebao biti izabran za novog selektora reprezentacije BiH.

“Ne treba žuriti sa odlukom, ali što se mene tiče tu sam i želim pomoći reprezentaciji. Dolazim u decembru u Sarajevo da razgovaramo. Moramo se izvući iz krize” poručio je Bajević prije nekoliko dana.

Bajević je član odbora za posredovanje FS BiH, te je bio član stručne komisije koja je predlagala selektora BiH do sada.

Trenerski uspjesi: Devet titula šampiona Grčke (AEK i Olyimpiacos), četiri osvajanja Kupa Grčke (AEK, Olyimpiacos, PAOK), jedan superkup Grčke (AEK), jedan liga kup Grčke (AEK) i kup Jugoslavije (Velež).

Posljednji trenerski angažman imao je 2013. godine u grčkom Atromitosu, nakon čega je osim funkcija u FS BiH obnašao i funkcije sportskog direktora u AEK-u.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo