10°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

03.12.2019 / 11:56 Svijet - Tržila odgovore

Iračka djevojka se suočila sa otmičarem, pripadnikom ID

Iračka djevojka se suočila sa otmičarem, pripadnikom ID
Foto: Twitter - Vijesti.ba

Bila je oteta i prodata sa 14 godina kao seksualna robinja. Konačno je dobila priliku da se suoči se sa svojim otmičarem, pripadnikom Islamske države.

Emotivni trenutak u kom se slomila Ašvak Hadži Hamid postao je viralan.

Stojeći pred svojim zlostavljačem tražila je odgovore, dok je zarobljeni militant stajao pognute glave, odbijajući da pogleda svoju žrtvu u oči tokom susreta.

- Zašto si mi to učinio? - pitala je ona u videu koji je snimila iračka TV, zahtijevajući od svog zlostavljača da podigne glavu i da se suoči sa njom.

- Uništio si mi život. Sve si mi uzeo. Sve o čemu sam sanjala - rekla je vidno potresena.

Prije ovog susreta, Hamid je hrabro ispričala kako je bila među 300-400 djevojčica i žena iz plemena Јazidi koje su bile prodate kao robinje nakon što je hiljade muškaraca ubijeno od strane terorista Islamske države na planini Sindžar 2014. godine.

Hamid se prisejtila kako ju je militant, zvani Abu Hamam, kupio na pijaci robova u Mosulu u Iraku. Kao robinja znala je da bude silovana i pretučena i nekoliko puta u toku jednog dana.

- Sada znaš šta je mučenje, šta je usamljenost. Da imaš bilo kakav osjećaj, ne bi me silovao kada sam imala 14 godina. Imala sam godina koliko i tvoj sin, tvoja kćerka - nastavila je, prije nego što se konačno onesvijestila i srušila na zemlju ispred svog mučitelja vezanog lisicama.

Hamid je pobjegla u Njemačku 2015. godine i počela je da gradi novi život. Međutim, bila je primorana da se ponovo suoči sa svojom traumom kada je naletjela na Hamama u jednoj ulici u Štutgartu.(Vijesti.ba / b92)

 

Izdvajamo