16°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

03.12.2019 / 11:23 BiH - Odgovorio Komadini

Zalihić: MUP i Tužilaštvo trebaju ući u Gradsku upravu Mostar

Zalihić: MUP i Tužilaštvo trebaju ući u Gradsku upravu Mostar
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik mostarskog SDP-a Arman Zalihić danas je reagirao na izjave Glavne savjetnice gradonačelnika Mostara Radmile Komadine.

Podsjećamo, Komadina je jučer izjavila kako su iz Gradske uprave zatražili da MUP reagira ukoliko „šaka ljudi“, kako je nazvala prosvjednike blokira Deponiju Uborak.

"Pozivamo MUP i Tužilaštvo HNK da rade svoj posao u Gradskoj upravi jer se tamo nalaze odgovorni za trovanje građana Mostara. Degutantno je da oni koji ugrožavaju živote građana sada politički pokušavaju oteti institucije države i uperiti ih protiv građana koji se bore za zdravlje svih nas", poručio je Zalihić.

On je podsjetio da okolišna dozvola za deponiju ističe sutra, pa bi nadležne institucije trebale provesti radnje protiv onih koji protuzakonito odlažu otpad, a ne protiv prosvjednika koji štite zakon

"Jasna je i namjera da se politički instruiranim sukobom policije i građana stvori potpuni kaos u Gradu Mostaru, sa ciljem da se odgovorni spase zatvora za očigledni i dokumentirani kriminal vezan za Uborak", zaključio je Zalihić.(Vijesti.ba)

Izdvajamo