16°C
Mostar 22°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 17°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

02.12.2019 / 21:59 BiH - Komšijska pomoć

Budva daje Nevesinju 10.000 eura za saniranje posljedica zemljotresa

Budva daje Nevesinju 10.000 eura za saniranje posljedica zemljotresa
Foto: Radio Nevesinje / Vijesti.ba
Opština Budva izdvojit će po 10.000 eura za pomoć opštini Nevesinje u Bosni i Hercegovini i Albaniji za saniranje posljedica od nedavnih razornih zemljotresa.

"Duboko potreseni zbog ovih tragičnih događaja, razumijevanjem i podrškom Budva i u ovim teškim trenucima stoji na raspolaganju opštinama pogođenim ovim teškim nepogodama", saopšteno je iz opštine Budva.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja opštine Budva pridružili su se Nacionalnom timu za evakuaciju povrijeđenih, pretragu i spašavanje iz ruševina koji je otputovao za Albaniju, gdje će zajedno sa kolegama iz zemalja Evrope pomoći u saniranju posljedica razornih zemljotresa.

Na području Nevesinja 26. novembra registrovan je zemljotres jačine 5,5 stepeni po Rihterovoj skali, koji se osjetio u svim opštinama na području istočne Hercegovine. Nakon ovog, zabilježeno je još nekoliko potresa, a posljednji jutros bio je jačine 3,8 stepeni Rihterove skale.

Zemljotres snage 6,4 stepena Rihterove skale u kojem je poginula 51 osoba, a više od 3.000 ljudi povrijeđeno, pogodio je Albaniju 26. novembra. Od tada je zabilježeno nekoliko stotina potresa usljed smirivanja tla, a posljednji jačine 4,3 stepena registrovan je danas.

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo