16°C
Mostar 23°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

02.12.2019 / 16:46 BiH - Sarajevo

Odgođena sjednica Vijeća ministara

Odgođena sjednica Vijeća ministara
Arhiv / Vijesti.ba
Odgođena je za sutra najavljena sjednica Vijeća ministara u tehničkom mandatu, objavljeno je na sajtu ove institucije, ali nije naveden i razlog.

Na predloženom dnevnom redu sjednice su, između ostalog, materijali Ministarstva bezbjednosti koji se odnose na situaciju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata, te prijedlog ovog ministarstva za imenovanje direktora Agencije za istrage i zaštitu.

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH sproveo je konkursnu proceduru za izbor direktora Sipe na kojoj je najviše bodova osvojio dosadašnji direktor ove agencije Perica Stanić, ali je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio da nema načina da Savjet ministara u sadašnjem sazivu u prisustvu predstavnika ove stranke imenuje direktore Sipe i Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

Prema predloženom dnevnom redu, Savjet ministara u tehničkom mandatu trebalo bi da razmotri informaciju o konkretnim mjerama i aktivnostima koje je potrebno preduzeti u okviru procesa evropskih integracija BiH, a koju je Direkcija za evropske integracije pripremila radi realizacije zaključka sa treće redovne sjednice Predsjedništva BiH.

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo