12°C
Mostar 19°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

02.12.2019 / 14:17 Regija - Beograd

Patrijarh srpski sa Vučićem: Više rada i jedinstva učiniće Srbiju boljom

Patrijarh srpski sa Vučićem: Više rada i jedinstva učiniće Srbiju boljom
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Njegova svetost patrijarh srpski Irinej saglasili su se danas da su više rada i više jedinstva ono što će uvijek davati znatno veće rezultate na svim poljima, te Srbiju činiti boljom i organizovanijom državom za sve njene građane.

Patrijarh Irinej informisao je Vučića o tekućoj fazi završnih radova na Hramu Svetog Save na Vračaru i želji da do kraja naredne godine Hram bude završen i osveštan, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za saradnju sa medijima.

On je zahvalio Vučiću za njegovu ličnu i nesebičnu posvećenost i pomoć koju je država obezbijedila za završetak radova na Hramu Svetoga Save, navodi se u saopštenju.

Vučić je rekao da će država nastaviti da pomaže završetak radova na Hramu Svetoga Save na Vračaru i da će završen Hram biti jedan od najprepoznatljivijih simbola Srbije.

Predsjednik Srbije je informisao patrijarha Irineja o aktuelnoj političkoj situaciji i sve ozbiljnijem privrednom napretku Srbije, koji je rezultat sprovedenih fiskalnih reformi, dodaje se u saopštenju.

Vučić i patrijarh Irinej razgovarali su o temama koje su od značaja za državu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu.

Sastanku su prisustvovali episkop bački Irinej, vladika remezijanski Stefan, koji je i starješina Hrama Svetog Save, generalni sekretar predsjednika Nikola Selaković, šef kabineta predsjednika Srbije Ivica Kojić i lični sekretar patrijarha Dejan Nakić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo