16°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

01.12.2019 / 13:24 Politika - Tuzla

Radončić: Osloboditi se liderskog sindroma u SBB-u

Radončić: Osloboditi se liderskog sindroma u SBB-u
Foto: Vijesti.ba
Povodom održavanja Izborne skupštine SBB-a Gradskog odbora danas u Tuzli, na Instagramu se oglasio i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- SBB je konstanta na političkoj i državnoj sceni Bosne i Hercegovine i to nije nikakva novost. Uostalom, već dva mjeseca dešavaju se unutarstranački izbori.

Zaista mnogo naših članova učestvuje u ovom procesu koji će značiti kontinuitet i snaženje stranke koja iznova demonstrira snagu, dinamizam i kadrovske resurse na izvrsnom nivo. To pokazuju i fotografije sa Izborne skupštine SBB-a Gradskog odbora danas u Tuzli.

Ovakvih fotografija proteklih mjeseci nije nedostajalo diljem BiH i one dokazuju novi kvalitet SBB-a - nema više potrebe da Fahrudin Radončić ide na skupove kako bi sale bile pune!

Strateški važno po stranku i njenu još snažniju perspektivu i prepoznatljivu participaciju u političkom životu BiH je da se postepeno oslobodi liderskog sindroma i snažno vuče poteze unutrašnjom kadrovskom suverenošću i institucionalnom hijerarhijom i koordinacijom. Možete biti osnivač velike kompanije ili stranke, ali vaš će se istinski rezultat na kraju isključivo valorizirati ekvivalentom trajanja tih institucija bez vašeg prisustva.

I članovi već poražene mafijaško-pravosudne hobotnice su mislili da će se "Avaz" ili SBB ugasiti ako ja ne dođem pet dana na posao. Skoro tri mjeseca mog političkog pritvora i fizičke izolacije, kada je "Avaz" normalno izlazio i funkcionirao kao veliki medij, a i SBB je sačuvao stabilnost, razbio im je tu ludoriju u koju su sami sebe ubijedili.

Oni nisu htjeli da vjeruju da mene u "Avazu", osim strateško konsultantski, nema već desetak godina. I da je moj plan i bio da izgradim moćnu instituciju koja će bez mene uspješno funkcionirati i koja će me, naravno, na kraju nadživjeti.

Iskreno me raduje da se mojom taktičkom samoizolacijom iz unutarstranačkih izbora to sada pokazuje i sa SBB-om. Zato me dolazak blizu 600 delegata na Skupštini u Tuzli čini iskreno sretnim - napisao je Radončić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo