7°C
Mostar 10°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C
Powered by Dark Sky

27.11.2019 / 20:12 Fudbal - U Srbiji, RH, Sloveniji

Ekskluziva Vijesti.ba o Prosinečkom odjeknula u medijima u regiji

Ekskluziva Vijesti.ba o Prosinečkom odjeknula u medijima u regiji
Foto: Vijesti.ba
Brojni domaći i regionalni mediji prenijeli su ekskluzivni izvještaj portala Vijesti.ba da Robert Prosinečki neće ostati na selektorskoj klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Naime, Vijesti.ba danas su ekskluzivno objavile da Prosinečki više neće biti selektor fudbalske reprezentacije, te da je, prema našim saznanjima, od Saveza dobio obavijest da neće voditi reprezentaciju BiH u utakmicama baraža. Prosinečki je, navodno, sinoć imao razgovore sa čelnicima Saveza, a na sastanku mu je saopšteno da se saradnja s njim raskida. Ovu vijest tokom dana potvrdio je Adnan Džemidžić, generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH.

Informacija je odjeknula u regionu, tako se na pisanje Vijesti.ba pozvao najpoznatiji hrvatski portal Index.hr u tekstu sa naslovom "Prosinečki je dobio otkaz na klupi Bosne i Hercegovine".

Pozivajući se na Vijesti.ba, HRT piše kako "otkaz Prosinečkom praktično već uručen u utorak navečer na sastanku s čelnicima NS BiH", dok je sličan tekst objavljen i na portalu Sportklub.hr sa naslovom "Robert Prosinečki više nije izbornik BiH!".

Portal Net.hr takođe je koristio Vijesti.ba kao izvor za tekst naslovljen "Crne slutnje su se obistinile "Prosinečki više nije izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine".

Ekskluzivnu informaciju Vijesti.ba prenijeli su i brojni mediji iz Srbije. Tako portal Mozzartsport.com, pozivajući se na naš portal, donosi priču sa naslovom "Odbili mu ostavku, pa ga sad teraju: Prosinečki čeka smenu sa klupe BiH", a sa istim naslovom vijest je objavljena i na Vesti.rs.

Naša vijest dobila je medijski prostori i u Sloveniji, te ju je prenio portal Dnevnik.si sa naslovom "Prosinečki ni več selektor reprezentance BiH"

Pozivajući se na saznanja Vijesti.ba, vijest su prenijele i brojne medijske kuće u BiH.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo