33°C
Mostar 36°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 33°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

27.11.2019 / 14:31 Politika - Odgovor predsjednici RS

Šarović: Cijeli svijet čestita SNSD-u na deblokadi NATO puta

Šarović: Cijeli svijet čestita SNSD-u na deblokadi NATO puta
Mirko Šarović / Vijesti.ba
Željka Cvijanović se kasno sjetila priče o jedinstvu pri izboru mandara, jer skoro 20 godina SNSD provodi potpuno suprotne principe, istakao je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentarišući izjave predsjednice RS Željke Cvijanović.

„Politika SNSD-a ovih dana je potpuno ogoljena prihvatanjem puta koji nas bespovratno vodi u NATO.  Na takvim odlukama nam svakodnevno čestita cijeli svijet  i to se ne može prikriti, bez obzira koliko to uporno pokušavate, svakodnevno šireći različite montirane izjave, koje nisu vrijedne pažnje,“ ističe Šarović.

Šarović je istakao da imišljene i nedosljedne izjave ne štite SNSD od istine i da djelima pokazuju kakvu politiku vode.

„Dokazali ste djelima svoju nedosljednost, a  i riječima je to juče potvrdio kandidat SNSD-a za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH jasno najavljujući  da za njega odluke Narodne skupštine Republike Srpske neće biti obavezujuće. Pitam se šta onda tačno mislite kada kažete da bi bilo „politički zrelo i mudro“ podržati takvog kandidata?!“ – istakao je Šarović.

Predsjednik SDS poručuje da je za ovu stranku ključno ko je zaista kandidat za mandatara i kakve su mu reference.

„Nažalost, predsjednik Republike Srpske, koja očito zastupa isključivo interese SNSD-a, optužujući druge, kasno se sjetila da priča o jedinstvu pri izboru mandara, kada skoro 20 godina SNSD provodi potpuno suprotne principe. Cvijanović zaboravlja da upravo oni nikada nisu podržali nijednog kandidata koji nije iz SNSD-a, kao što je bilo 2002. godine kada za predsjedavajućeg nisu podržali tada predloženog kandidata Mladena Ivanića“ – istakao je Šarović.

„Takođe, upravo Vaša partija, SNSD, je 2013. iz Savjeta ministara BiH, isključila PDP i SDS, upravo sa partnerima iz SDA i HDZ sa kojima ponovo pravite planove za ulazak u vlast“, zaključuje Šarović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo