33°C
Mostar 36°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 33°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

26.11.2019 / 20:00 Politika - Pitanje ANP-a

TI BiH od Predsjedništva zatražio Progam reformi BiH

TI BiH od Predsjedništva zatražio Progam reformi BiH
Foto: Vijesti.ba
Organizacija Transparency International Bosne i Hercegovine (TI BiH) je zvanično od Predsjedništva BiH zatražilo da joj dostavi primjerak dokumenta "Program reformi".

"Pozivajući se na članove 4. i 11. Zakona o slobodi pristupa informacijama BiH, zamolili bismo vas da nam dostavite primjerak 'Program reformi BiH', usvojen na 44. vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH", piše u dopisu TI BiH Predsjedništvu BiH.

"Program reformi" čuva se u tajnosti i, kako se tvrdi, njegov sadržaj poznat je jedino članovima Predsjedništva BiH.

S jedne strane, tvrdi se da je taj dokument preimenovani "Godišnji nacionalni program" (ANP), koji znači početak realizacije "Akcionog plana za članstvo u NATO", a s druge strane, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) tvrde da se ne radi o dokumentu kojim će se aktivirati MAP.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je 19. novembra donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije (SNSD) za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, kao i odluku da se u sjedište NATO-a u Briselu dostavi "Program reformi BiH", dan nakon što Predstavnički dom BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo