25°C
Mostar 29°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 25°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

25.11.2019 / 19:06 Ostali sportovi - šeste po redu

'Male sportske igre’ u Tomislavgradu okupile preko 350 mališana

'Male sportske igre’ u Tomislavgradu okupile preko 350 mališana

Univerzalna sportska škola “Tomislavgrad” u nedjelju je u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu organizirala šeste po redu „Male sportske igre“.

Po riječima voditelja te sportske škole profesora kineziologije Ante Jurčevića, na igrama su, uz domaćina, sudjelovale i škole iz Livna, Kreševa, Sovića, Ljubuškog, Posušja i Gruda.

Jurčević je dodao kako je na natjecanju sudjelovalo oko 350 mališana, uzrasta od 4 do 12 godina, te da su na njemu dominirale utrke s loptama i potezanje konopca, dok je završetak bio rezerviran za revijalnu igru graničara sa šest ekipa istodobno na terenu.

Naglasio je kako je rezultat u drugom planu te da je osnovni cilj igara poticanje djece da se uključe u sport, socijalizacija te razvoj navika tjelovježbe.

Kao i ranijih godina, ‘Male sportske igre’ imale su i humanitarni karakter. Posjetitelji su mogli darivati novčane priloge koji će biti uručeni humanitarnoj udruzi „Kap ljubavi“ iz Tomislavgrada.

Male sportske igre održane su pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad, Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije te privatnih tvrtki s područja te općine.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo