7°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

24.11.2019 / 17:46 Politika - Predsjedavajući Predsjedništva

Komšić iz SAD: Neka Dodik objavi dokument, BiH je već u MAP-u

Komšić iz SAD: Neka Dodik objavi dokument, BiH je već u MAP-u
Foto: Vijesti.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je danas da je BiH u NATO-vom Akcionom planu za članstvo još od decembra prošle godine.

Komentirajući iz Sjedinjenih Država, gdje trenutno boravi u radnoj posjeti, današnju izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika kako dokument koje je Predsjedništvo BiH usvojilo ne znači aktivaciju MAP-a, Komšić je poručio da ako Dodik želi da se povjeruje onome što on govori, put je jednostavan - neka objavi dokument na koji je pristao.

- Nemam ništa protiv da Dodik pojašnjava detalje SDS-u i PDP-u -  kazao je u izjavi za Fenu predsjedavajući Željko Komšić komentarišući najavu Milorada Dodika da će vladajuća koalicija u RS-u, kada Plan reformi bude aktivan, dostaviti entitetskom parlamentu cjelovit uvid u ovaj dokument.

 Komšić dalje navodi da je Bosna i Hercegovina je u MAP-u još od decembra prošle godine.

 - U to se svako može uvjeriti ukoliko konsultuje zvaničnu web stranicu NATO-a. Dokument koji smo usaglasili, koji predajemo NATO-u shodno odluci koji smo donijeli je upravo onakav kakav treba da bude, i kakav se traži - kazao je Komšić.

Rekao je da ponekad ima razumijevanja za "preopterećenost i nedostatak koncentracije kojem je konstantno izložen gospodin Dodik, kao i nemogućnost da obrati pažnju na ono što mu govore njegovi savjetnici".

- Međutim, da gospodin Dodik ne bi upao u još težu poziciju, savjetujem mu da se sjeti one narodne 'nije majka sina karala što se kockao, nego što se vadio' - zaključio je Komšić.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo