8°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

24.11.2019 / 15:04 Politika - Nenad Vuković

PDP: SNSD kriv za tajno skretanje BiH prema NATO-u

PDP: SNSD kriv za tajno skretanje BiH prema NATO-u
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković ponovo zahtjeva da se objelodani javnosti Republike Srpske tajni dokument o putu Bosne i Hercegovine prema NATO i dostavi u NSRS na razmatranje.

On kaže da su sumnje PDP-a očigledno opravdane, te da je želja SNSD-a za fotelje u Sarajevu i vlast na nivou države bila opsesivna, toliko da su bili u stanju pristati na sve što niko do sada nije iz ovog entiteta.

"Očekujem da će građani Republike Srpske 'kazniti' SNSD jer oni nisu dobili povjerenje birača na izborima za tajno kretanje BiH prema NATO“, rekao je Vuković i dodao:

„SNSD-ov Izvršni komitet zamišlja da je Centralni komitet bivše države te da može servirati narodu sve što zamisli. Mi im poručujemo da niko nije dobro politički prošao ko je na taj način potcjenjivao narod. Nevjerovatno je koliko nedosljednu politiku vodi SNSD i koliko smo preokreta vidjeli u prethodnih dvadesetak godina sa nevještim obrazloženjima“.

Vuković je istakao da postavlja jasno pitanje "gdje je sada srpsko jedinstvo na važnim srpskim pitanjima na BiH nivou na koje smo neiskreno pozivani i ko je bio konsultovan za ovu najvažniju temu u poslijeratnom periodu za Republiku Srpsku".

On kaže da je očigledno iz izjava posljednjih nekoliko dana je da su konsultovane one ambasade zbog kojih opoziciju optužuju godinama, ali izgleda da upravo SNSD tamo ide po pamet i po stavove što je nedavno i potvrdio njihov strateški partner Bakir Izetbegović, saopšteno je iz PDP-a.


"Puno puta smo čuli do sada da se stavovi Republike Srpske moraju kreirati u NSRS, te da se oni koji su na BiH nivou moraju stalno vraćati u NSRS po mišljenje, ali izgleda da to nažalost ne važi za SNSD", zaključio je Vuković.(Vijesti.ba)

Izdvajamo